Forside / Cases / 10 år med sommeropera på Endelave

10 år med sommeropera på Endelave

I år kunne Endelave Beboerforening fejre jubilæum for deres årlige sommeropera i den historiske Skippergården, hvor den kongelige operasanger Guido Paevatalu og hans ensemble guidOpera stod bag årets forestilling.

Gennem de seneste ti år har Endelave Beboerforening med stolthed præsenteret opera i Skippergården, takket være både publikums store begejstring og den trofaste støtte fra forskellige fonde og foreninger, heriblandt Insero. Forestillingerne, der alle har været iscenesat og opført af guidOpera ved Guido Paevatalu, er kendt for deres høje kvalitet og folkelige glimt i øjet, der sikrer en uforglemmelig oplevelse for både øens beboere og turister.

Den unikke akustik og stemningsfulde atmosfære i Skippergården, en gammel bindingsværksgård midt i Endelave By, skaber en perfekt ramme om den udendørs operaforestilling. Med i alt 12 medvirkende, som alle har tilknytning til Det Kongelige Teater, blev Rossinis mesterværk, Askepot, bragt til live på en måde, der gjorde operaen tilgængelig og underholdende for alle.

Guido Paevatalu introducerede og kommenterede handlingen undervejs, så publikum kunne følge med og få en dybere forståelse af operaens fortælling. Denne inkluderende tilgang har været med til at sikre forestillingernes popularitet og succes gennem årene.

“I år kunne 85 gæster opleve en magisk aften i Skippergården og samtidig nyde den skønne operasang ved øens Sankt Hans bål. Rossinis Askepot blev opført med en imponerende kvalitet og en charmerende folkelighed, som kun guidOpera og Guido Paevatalu kan levere. Tak til Insero for at muliggøre Sommeropera på Endelave og bidrage til ti års succes”, siger Lene Iversen fra Endelave Beboerforening.

Dette års sommeropera har modtaget støtte fra blandt andre Insero.

Foto: Kaninen Katrine fra Endelave

Søg midler

Har du et projekt, du drømmer om at føre ud i livet, så se hvordan vi kan hjælpe dig med at gøre drømmen til virkelighed.

Se udvalgte cases her

Se alle cases
28.05.2024
LÆS! festivallen vender tilbage: Vil skabe flere læsefællesskaber for børn og unge

I 2023 afholdt Horsens Kommunes Biblioteker for første gang læsefestivalen LÆS!, hvor mere end 1600 børn og deres voksne deltog. Nu vender festivalen tilbage med en klar mission: at styrke læseglæden gennem fællesskaber.

19.04.2024
Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

Hvordan så det ud, når kongen kom besøg under middelalderen? Hvordan levede de adelige dengang i forhold til den almene borger? Det og meget mere kan du lære en masse om under Horsens Middelalderfestival 2024.

25.03.2024
Horsens Svømmeklub får nye digitale muligheder under vand

Horsens Svømmeklub har modtaget en bevilling til nye undervandskameraer - en støtte der giver helt nye digitale muligheder for klubbens medlemmer.