Forside / Cases / Fra lokalt talent til verdensklassesejler – læs om Laser-Radial sejleren Anne-Marie Rindom

Fra lokalt talent til verdensklassesejler – læs om Laser-Radial sejleren Anne-Marie Rindom

VM Guld, OL Bronze og EM Sølv. Det er blot nogle af de medaljer, som pryder trofæskabet hos verdensklasseatleten Anne-Marie Rindom. Som den næste i rækken af store sejlsportstalenter fra Horsens viser hun vejen mod store resultater gennem hårdt arbejde og dedikation. Her fortæller hun, hvordan samarbejdet med Insero Horsens hjælper hende med at fokusere på sin sport - og samtidig forberede sig på livet efter karrieren.

Internationale topresultater af danske atleter er med til at sætte Danmark på landkortet som en ambitiøs, viljestærk og ikke mindst handlekraftig nation. Derfor bakker Insero Horsens op om lokale sportstalenter, som har evnerne til at markere sig på internationalt plan, og som inspirerer andre til at turde drømme stort.

En af disse er Laser-Radial sejleren Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub, som allerede i en ung alder har deltaget ved de Olympiske Lege to gange, og som har blikket stift rettet mod det øverste trin på podiet til OL 2020 i Tokyo.

Mange siger, at talent ikke er noget, maner født med, det er noget man, arbejder sig til. Jeg har altid trænet mere end de andre. Jeg har altid været lidt længere tid på vandet, for jeg har vidst, at det kunne gøre, at jeg kunne slå dem til konkurrencerne, siger Anne-Marie Rindom.

Balancen mellem studie og sportslige ambitioner

Ved siden af en fuldtidskarriere som sejlsportsprofil læser Anne-Marie idræt på Aarhus Universitet. Netop muligheden for at tage en uddannelse ser Anne-Marie som en fordel – både på kort og længere sigt.

Jeg tror, det er vigtigt, at man har noget ved siden af, så man ikke kører død i det og bliver træt af sporten. Jeg kan tage af sted et stykke tid og tage hjem og fokusere på noget helt andet. Når jeg så tager afsted igen, er jeg fuldstændig frisk og klar i hovedet til at gå i krig med træningen. Det tror jeg har været afgørende for de resultater, jeg har nået de sidste mange år”, siger Anne-Marie, som også ser perspektiver på længere sigt.
”Når man stopper med sin sportskarriere, så kan det være svært at hoppe videre til den næste del af ens liv. Her er Insero med til at sikre, at jeg har et godt springbræt ud til erhvervslivet, når jeg er færdig med at dyrke sport. Det betyder alt – det gør, at man kan købe et hus engang og stifte familie
, fortæller Anne-Marie.

Samarbejde med Insero Horsens

Siden 2014 har Insero Horsens bakket op om Anne-Marie Rindoms rejse mod store internationale resultater – først målet om medaljer ved OL i Rio i 2016 og nu drømmen om OL guld i 2020.

Det betyder helt klart noget, hvem man samarbejder med. Insero er meget innovative i deres tilgang til tingene. Det er også vigtigt i en sportsgren som sejlsport, hvor der er mange faktorer, der spiller ind. I sejlsport skal man være nytænkende med hensyn til teknik og fysisk form og hurtigt kunne træffe beslutninger på vandet, siger Anne-Marie Rindom.

Viser vejen for fremtidens talenter

Gennem sine imponerende resultater og tilgang til sin sport er Anne-Marie Rindom på kort tid blevet et forbillede og rollemodel for unge talenter med drømme og ambitioner om medaljer til store stævner. På trods af, at sejlsport kan virke som en solosport, er videndeling vigtigt.

Der er mange, der tror, at sejlsport er en egoistisk sport, og langt hen ad vejen er det også rigtigt. Jeg er alene i båden, det er mig, der træffer beslutningerne, og går der noget galt, så har jeg kun mig selv at skyde skylden på. Inden for Dansk Sejlunion gør vi dog samtidig meget ud af at videndele. Det er den danske model, hvor vi nyder godt af hinandens erfaringer og ikke opfinder den dybe tallerken hver især, uddyber Anne-Marie og fortsætter:

Jeg ser det som en kæmpe fordel at jeg videndeler, således at de yngre talenter bliver bedre, så de omvendt kan presse mig til at blive bedre. Det er super vigtigt.

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
19.04.2024
Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

Hvordan så det ud, når kongen kom besøg under middelalderen? Hvordan levede de adelige dengang i forhold til den almene borger? Det og meget mere kan du lære en masse om under Horsens Middelalderfestival 2024.

25.03.2024
Horsens Svømmeklub får nye digitale muligheder under vand

Horsens Svømmeklub har modtaget en bevilling til nye undervandskameraer - en støtte der giver helt nye digitale muligheder for klubbens medlemmer.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.