Forside / Cases / Glud Museum har vokseværk

Glud Museum har vokseværk

Museet har fået godkendt en større udviklingsplan, der skal repræsentere hjem fra 1920 til 2020. Insero har givet en bevilling på 200.000 kroner til udviklingsplanen.

Glud Museum, der blev grundlagt i 1912, er et frilandsmuseum, hvor man kan gå på opdagelse i flere hundrede års landsbyhistorie. Museet startede med en enkelt bygning, og er vokset til i dag at omfatte 12 historiske bygninger og anlæg med blandt andet en firlænget bindingsværksgård, små fiskerhjem og husmandssteder, der er med til at fortælle om livet i de små landsbysamfund fra 1600-tallet og frem til 1920’erne.

Museet har fået godkendt en større udviklingsplan, der skal repræsentere hjem fra 1920 til 2020.

Delprojektet ’Hjem’ har særligt fokus på at skærpe den røde tråd med hjem gennem 400 år som drejningspunkt, hvor der med projektet skal skabes liv i hjemmene og hverdagslivets facetter, blandt andet gennem lys og lyd.

I disse år sætter museet gang i udviklingsplanerne. Både med nye huse og en særudstillingsprofil. Midt i udviklingen er det vigtigt ikke at glemme det, vi allerede har. Et af vores vigtigste projekter i udviklingsplanerne er derfor at få trukket en rød tråd gennem vores historiske huse til alt det nye. Vi skal have liv i vores gamle huse, og vi skal formidle skarpe fortællinger, der går på tværs af tid og sted. Og det vil Insero støtte os i. På museet er vi dybt taknemlige over det rygstød, som Insero har givet os. Bevillingen understreger en lokal forankring og opbakning, der er nødvendig, hvis større udviklingsprojekter skal lykkes, siger Kasper Rathjen, leder på Glud Museum.

Glud Museums spændende udviklingsplan skal booste kulturoplevelsen i de historiske huse. Insero har givet en bevilling på 200.000 kroner til udviklingsplanen.

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
19.04.2024
Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

Hvordan så det ud, når kongen kom besøg under middelalderen? Hvordan levede de adelige dengang i forhold til den almene borger? Det og meget mere kan du lære en masse om under Horsens Middelalderfestival 2024.

25.03.2024
Horsens Svømmeklub får nye digitale muligheder under vand

Horsens Svømmeklub har modtaget en bevilling til nye undervandskameraer - en støtte der giver helt nye digitale muligheder for klubbens medlemmer.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.