Forside / Cases / Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

19.04.2024

Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

Hvordan så det ud, når kongen kom besøg under middelalderen? Hvordan levede de adelige dengang i forhold til den almene borger? Det og meget mere kan du lære en masse om under Horsens Middelalderfestival 2024.

Det bliver nu til virkelighed, når Horsens Middelalderfestival 2024 sætter fokus på de adeliges liv i middelalderen sat over for borgernes med det overordnede tema ‘Borgen og Byen’.

Et tema, der er blevet yderst aktuelt med det tronskifte Danmark netop har overværet da H.M. Kong Frederik 10. blev udråbt til Danmarks konge. Interessen er dermed kun blevet større for, hvordan de kongeliges liv har udspillet sig – også historisk. En del af middelalderhistorien, der normalt ikke vises på festivalen, da fokus normalt er på livet på markedspladsen og blandt borgere i middelalderen. 

Målet er at skabe et helt unikt arrangement, der styrker både oplevelsen og den historiske formidling for de omtrent 60.000 besøgende, der lægger vejen forbi Horsens. Da festivalen er præget af traditioner, mener vi, det er en styrke at prøve kræfter med nye formater – og at kunne tilbyde noget nyt, lyder det fra programchef for Horsens Middelalderfestival, Tine Nørgård.

Udover at gæsterne kan vandre gennem en levende teaterforestilling med større og mindre optrin, vil der i perioder være koncerter, foredrag, udstilling og andet underholdning i riddersalen.

Som en hjælpende hånd til årets særarrangement har flere lokale fonde givet støtte til projektet. Horsens Middelalderfestival har i skrivende stund fået støtte fra blandt andre Insero, der støtter arrangementet med 100.000,-

Vi er utroligt glade for den støtte, vi har fået, og vi afventer stadig svar på nogle fondsansøgninger. Vi financierer selv en del af særarrangementet, men jo flere midler, vi har, jo bedre kan oplevelsen blive, da det her ligger udover det, vi normalt kan gøre, siger Tina Sejer, der er produktionschef hos Horsens Middelalderfestival.

Glæd dig til Horsens Middelalderfestival den 30. og 31. august 2024, hvor alle vil mærke, at kongens hof er på besøg.

Søg midler

Har du et projekt, du drømmer om at føre ud i livet, så se hvordan vi kan hjælpe dig med at gøre drømmen til virkelighed.

Se vores seneste nyheder her

Se alle nyheder
28.05.2024
LÆS! festivallen vender tilbage: Vil skabe flere læsefællesskaber for børn og unge

I 2023 afholdt Horsens Kommunes Biblioteker for første gang læsefestivalen LÆS!, hvor mere end 1600 børn og deres voksne deltog. Nu vender festivalen tilbage med en klar mission: at styrke læseglæden gennem fællesskaber.

25.03.2024
Horsens Svømmeklub får nye digitale muligheder under vand

Horsens Svømmeklub har modtaget en bevilling til nye undervandskameraer - en støtte der giver helt nye digitale muligheder for klubbens medlemmer.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.