Forside / Cases / Learnmark Gymnasium HTX vil styrke naturvidenskabsundervisning i hele Horsens-området med nyt sports- og sundhedslaboratorie

Learnmark Gymnasium HTX vil styrke naturvidenskabsundervisning i hele Horsens-området med nyt sports- og sundhedslaboratorie

Et nyt sports- og sundhedslaboratorie på Learnmark Gymnasium HTX skal få unge til at bevæge sig mere og styrke den naturvidenskabelige undervisning for alle elever i Horsens-området. Laboratoriet, som er det eneste af sin slags i nærheden, forventes færdigetableret, når den sidste finansiering er på plads. Insero Horsens støtter projektet med 250.000 kr.

Iltoptagelsesmålere, kondicykler og et særligt tidtagningssystem. Det er bare noget af det udstyr, som Learnmark Gymnasium HTX efter planen indvier i et nyt sports- og sundhedslaboratorie, der skal etableres i skolens nye træningscenter. Udstyret skal bruges som en fast del af undervisningen i de naturvidenskabelige fag.

Fag som biologi og fysik skal både bestå af teori og praktisk undervisning i, hvordan naturvidenskaben udfolder sig i vores hverdag og kroppe. Nu styrker vi den praktiske del med et sports- og sundhedslaboratorie, som også gør undervisningen sjovere og teorien lettere at forstå, fortæller Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX, han fortsætter:

Målet er både at styrke naturvidenskab i hele Horsens-området og få unge til at bevæge sig mere. Det vil vi gøre ved at samarbejde med uddannelsesinstitutioner i vores nærområde, som deler vores ambitioner på området, fortæller Sune Agger.

Learnmark Gymnasium HTX planlægger at samarbejde med BGI Akademiet, Langmarkskolen, Elitesport Horsens og Sportscollege Horsens om brug af udstyret. I det nye sports- og sundhedslaboratorie vil eleverne kunne eksperimentere med fysiologiske og biomekaniske tests på sig selv og hinanden til brug i både i den daglige undervisning og i store studieretningsprojekter.

Insero Horsens har netop bevilget 250.000 kr. til projektet og derfor kan Learnmark Gymnasium HTX nu endelig fortælle om det nye sports- og sundhedslaboratorie, som de søger partnere til at færdigfinansiere.

Vi støtter Learnmark Gymnasium HTX, fordi et nyt og sports- og sundhedslaboratorie netop er et af den slags innovative undervisningstilbud, som styrker den naturvidenskabelige undervisning ikke kun for eleverne på Learnmark, men for elever i hele lokalområdet. På den måde skaber det nye tilbud ikke alene attraktiv undervisning, men bidrager også til øget samarbejde i vores lokalområde, hvilket er væsentligt for Insero Horsens, fortæller Martin Romvig, adm. dir. for Insero Horsens.

Learnmark Gymnasium HTX vil med det nye sports- og sundhedslaboratorie udbygge sin position som et stærkt naturvidenskabeligt gymnasium og tilbyde gymnasieeleverne den nyeste teknologi, så de i praksis kan afprøve, hvad de lærer i teorien.

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
01.07.2024
Bevillinger i andet kvartal af 2024: 20 institutioner og foreninger modtager opbakning for 1 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 20 forskellige projekter har fået tildelt midler i andet kvartal, hvor 1 mio. kroner er blevet uddelt.

16.04.2024
Bevillinger i første kvartal af 2024: 15 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.9 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 15 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal af 2024, hvor 0.9 mio. kroner er blevet uddelt.

24.01.2024
Skoleskak skal begejstre elever for matematik i Horsens og Hedensted

I en tid, hvor traditionelle metoder i matematikundervisningen kan opleves som udfordrende for mange elever, er det svært at fastholde eleverne og øge deres begejstring for matematik. I 2024 støtter Insero seks besøg med skoleskak til Horsens og Hedensted Kommuner for at komme med et konkret indspark til en anderledes matematikundervisning. Men hvad er det ved skoleskak, der gør matematik så levende og interessant?