Forside / Cases / Nyt projekt skal få flere unge til at vælge kreativ uddannelse i Horsens

Nyt projekt skal få flere unge til at vælge kreativ uddannelse i Horsens

Som en del af Fabricate_Now har Langmarkskolens 8. klasse været på virksomhedsbesøg hos vinduesfabrikanten VELUX. Her har de unge fået en forsmag på, hvad det vil sige at arbejde inden for industrien. Og responsen? Den er god!

  1. klasse har netop afsluttet deres Fabricate_Now forløb hos vinduesfabrikanten VELUX. Inden besøget har eleverne været på Industrimuseet for at høre om industriens udvikling gennem tiden, ligesom de har prøvet kræfter med at bygge, programmere og kode robotter i Insero Horsens’ Makerspace.

Hos VELUX blev eleverne først introduceret til virksomheden, hvorefter de blev kastet ud i arbejdet med vinduer: Første opgave lød på at samle et hus med ovenlysvinduer, og der skulle tænkes lidt for at få det hele sat rigtig sammen. Eleverne var herefter bogstavelig talt på tur op gennem tiden for at se, hvordan ovenlysvinduet har udviklet sig fra første ide til i dag. Herefter skulle eleverne videre på besøg i produktionen, hvor eleverne oplevede, hvordan robotter hjælper med at lette det tunge og tekniske arbejde, når vinduer skal produceres.

Skal gøre børn og unge nysgerrige på industriens mange muligheder
Fabricate_Now har til formål gøre flere unge nysgerrige på industri og håndværk – og give dem et indblik i, hvad det vil sige at lave noget med sine hænder.

Og matchet mellem elever og virksomheder er en rigtig god idé. Det fortæller direktør for Østbirk Bygningsindustri i VELUX, Kristian Justesen:

Jeg synes, at det er et fantastisk initiativ, hvor vi på tværs af institutionerne kan få løftet informationsniveauet. Grundlæggende vil vi gerne fortælle de unge mennesker om de muligheder, som de får med en baggrund indenfor erhvervsuddannelserne.

Om Fabricate_Now
Fabricate_Now er et treårigt projekt med en klar ambition: Flere børn og unge skal blive nysgerrige på et arbejde inden for industrien og finde glæde ved at skabe noget med hænderne.

Projektet er et samarbejde mellem Insero Horsens, Industrimuseet og en række virksomheder i Horsens lokalområde.

For virksomheder
Vil din virksomhed også være med? Kontakt Kristoffer Jensen, direktør på Industrimuseet på kristoffer.jensen@industrimuseet.dk, 50600975 eller Katrine Læssøe Mikkelsen, ansvarlig for Inseros uddannelsesaktiviteter på kami@insero.com, 41772464

For skoler
Fabricate_Now er et helt gratis tilbud – og der er forløb til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Se udvalgte cases her

Se alle cases
01.07.2024
Bevillinger i andet kvartal af 2024: 20 institutioner og foreninger modtager opbakning for 1 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 20 forskellige projekter har fået tildelt midler i andet kvartal, hvor 1 mio. kroner er blevet uddelt.

16.04.2024
Bevillinger i første kvartal af 2024: 15 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.9 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 15 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal af 2024, hvor 0.9 mio. kroner er blevet uddelt.

24.01.2024
Skoleskak skal begejstre elever for matematik i Horsens og Hedensted

I en tid, hvor traditionelle metoder i matematikundervisningen kan opleves som udfordrende for mange elever, er det svært at fastholde eleverne og øge deres begejstring for matematik. I 2024 støtter Insero seks besøg med skoleskak til Horsens og Hedensted Kommuner for at komme med et konkret indspark til en anderledes matematikundervisning. Men hvad er det ved skoleskak, der gør matematik så levende og interessant?