Forside / Cases / Restaurant på taget af boligblok skal være nyt samlingspunkt

Restaurant på taget af boligblok skal være nyt samlingspunkt

Nye boformer og fællesskaber, der kan samle generationerne, skal skabe meningsfulde forbindelser mellem mennesker.

Og et helt nyt projekt med fokus på fællesskab, grøntsagsdyrkning og en restaurant på toppen af en af boligblokkene i Axelborg i Horsens begynder at tage form. AxelGro-projektet skal være et samlingspunkt og fællesskabende for både beboere i Axelborg men også gæster fra resten af egnen.

AxelGro er ét af de første konkrete resultater af Landsbyggefondens idékonkurrence Neighbourhoods for Generations, hvor idéerne fra konkurrencen skal inspirere til, hvordan man kan leve sammen på tværs af generationer nu og i fremtiden.

AxelGro er en sag – et fællesskab med et formål som giver fuldstændig mening og som gør mig stolt af mit arbejde som direktør i en almen boligforening. Lad os vende tingene om og se på fremtidens muligheder og ikke dens problemer – fremtiden kommer uanset hvad, og vi kan med AxelGro vende udfordringer til potentiale, siger Steffen Møller Borgbjerg, direktør i Albo.

Til pop up-eventen blev hele idéen testet af – lige fra høst af ingredienser til middagen, til tilberedning og servering i en midlertidig restaurant. TV Syd kiggede forbi til eventen: Nyheder 6. sep. 2023 | TV SYD, – se med fra 16:20.

Insero Horsens støttede pop up-eventen, der skulle teste konceptet af.

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
19.04.2024
Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

Hvordan så det ud, når kongen kom besøg under middelalderen? Hvordan levede de adelige dengang i forhold til den almene borger? Det og meget mere kan du lære en masse om under Horsens Middelalderfestival 2024.

25.03.2024
Horsens Svømmeklub får nye digitale muligheder under vand

Horsens Svømmeklub har modtaget en bevilling til nye undervandskameraer - en støtte der giver helt nye digitale muligheder for klubbens medlemmer.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.