Forside / Cases / Robotteknologi, innovationsudfordring og naturfag i en fælles læringsoplevelse

Robotteknologi, innovationsudfordring og naturfag i en fælles læringsoplevelse

’BioTek - Hedensted’ skal give Hedensted kommunes skoler et kompetenceløft og en bedre mulighed for at arbejde inden for teknologiforståelse, designprocesser og naturfaglige undersøgelser, hvor eleverne får en spændende læringsoplevelse, som kan øge interesse og kompetencer.

Projektet er målrettet alle kommunens 5. klasser og indeholder tre typer forløb: Robotteknologi, innovationsudfordring og naturfag i skolen, hvor eleverne i løbet af projektet blandt andet skal redesigne, undersøge, udforske, bygge, kode og lave hypoteser.
Når eleverne har arbejdet med delelementerne, mødes klasserne på tværs af skoler og fremviser deres løsninger for hinanden og et dommerpanel.

BioTek – Hedensted er et innovativt projekt, der understøtter undervisningen på tværs af skolerne og bringer teknologi som LEGO Spike Prime ind i naturfagsundervisningen. Eleverne engageres aktivt i teknologi og naturfag med fokus på praksisfaglighed. Dette initiativ fremmer ikke kun deres læring, men styrker også deres evne til at tænke innovativt og bæredygtigt, herunder en forståelse for biodiversitet og dyr og planters levevilkår.
Fondsmidlerne fra Insero Horsens er en afgørende faktor for at opnå projektets mål ved at give den nødvendige økonomiske støtte til at implementere og opretholde BioTek – Hedensted-initiativet og dets aktiviteter på tværs af skolerne
, siger Finn Nørgaard, pædagogisk IT-konsulent ved Center for Pædagogisk Udvikling.

Skolerne modtager alle LEGO Spike Prime-robotter og materialer til at lave de forskellige naturfaglige undersøgelser.

Projektet er blevet en realitet med støtte fra Insero Horsens på 200.000 kroner.

Finn Nørgaard, læringskonsulent fra Hedensted Kommune fortæller her lidt mere om projektet:

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
24.01.2024
Skoleskak skal begejstre elever for matematik i Horsens og Hedensted

I en tid, hvor traditionelle metoder i matematikundervisningen kan opleves som udfordrende for mange elever, er det svært at fastholde eleverne og øge deres begejstring for matematik. I 2024 støtter Insero seks besøg med skoleskak til Horsens og Hedensted Kommuner for at komme med et konkret indspark til en anderledes matematikundervisning. Men hvad er det ved skoleskak, der gør matematik så levende og interessant?

16.01.2024
Bevillinger i fjerde kvartal af 2023: 18 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.7 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 18 forskellige projekter har fået tildelt midler i fjerde kvartal, hvor 0.7 mio. kroner er blevet uddelt.

02.11.2023
Nyt projekt skal få flere unge til at vælge kreativ uddannelse i Horsens

Billedskolen Horsens har igangsat et nyt projekt, der skal øge elevtilgangen og løfte fællesskabet på den kreative uddannelse Visuelt Gymnasium i Horsens. Insero Horsens støtter med 175.000 kroner og lokale erhvervsledere bakker op om projektet.