Forside / Cases / Trænerkurser til fremtidens frivillige

Trænerkurser til fremtidens frivillige

På DGI Trænerspire-kurser er omdrejningspunktet at skabe og give idrætsglæde videre til andre og få opbygget de kompetencer, der giver en god platform for den frivillige instruktør- og trænerindsats.

DGI Trænerspire er en basisuddannelse på tværs af idrætsgrene, der ruster 11-20-årige til trænerrollen. Udover personlig udvikling får de unge også nye konkrete kompetencer, der straks kan sættes i spil i deres egen forening. Deltagerne lærer at formidle idrætsaktiviteter herunder både klassiske idrætsgrene og lege- og bevægelsesaktiviteter. De lærer blandt andet om formidling og kommunikation, at tage ansvar og gå forrest og bliver bedre til at kunne stille sig op foran andre.

16 seje unge fra forskellige foreninger og idrætsgrene har netop været samlet til det første modul af Trænerspiren. Her har de lært mere om undervisning af børn, rollen som træner og børns motoriske og sociale udvikling. Nu skal de hjem i foreningerne og prøve deres nye viden af.

Trænerspiren giver de unge kompetencer til at stå stærkere i trænerrollen, blive en bedre underviser samt ideer til, hvordan de kan udvikle og tilpasse aktiviteter til børnene på deres hold. De får et tæt samarbejde med deres lokale forening, da de har en praktikansvarlig tilknyttet hele vejen gennem uddannelsen. Det styrker relationen til foreningen og gør det nemmere og mere forpligtende at være en del af et trænerteam. De får fede oplevelser og øget selvtillid, når de arbejder sammen med unge fra andre foreninger og idrætsgrene, der kan give inspiration og åbne for nye ideer, siger Else H. Lund, Uddannelseskoordinator hos DGI.

Unge frivillige fra lokalområdet kommer på trænerkurser med støtte fra Insero.

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
19.04.2024
Kongens hof besøger Horsens: Glæd dig årets Horsens Middelalderfestival

Hvordan så det ud, når kongen kom besøg under middelalderen? Hvordan levede de adelige dengang i forhold til den almene borger? Det og meget mere kan du lære en masse om under Horsens Middelalderfestival 2024.

25.03.2024
Horsens Svømmeklub får nye digitale muligheder under vand

Horsens Svømmeklub har modtaget en bevilling til nye undervandskameraer - en støtte der giver helt nye digitale muligheder for klubbens medlemmer.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.