Forside / Cases / Videnskabsklubben og Insero indgår samarbejde om Summer Science Camp

Videnskabsklubben og Insero indgår samarbejde om Summer Science Camp

Videnskabsklubben skal sammen med Insero Horsens udbrede kendskabet til Summer Science Camp til endnu flere unge. Målet for det nye partnerskab er, at langt flere med interesse for det naturvidenskabelige får mulighed for dyrke netop science og teknologi i fællesskab med andre nysgerrige unge.

Fra nysgerrige opfindere og detaljeorienterede kemikere til kreative designere og programmører. Hver sommer inviterer Insero Horsens sammen med de tre lokale ungdomsskoler i Horsens, Hedensted og Vejle unge fra hele landet til at nørde nye teknologier og naturvidenskab, når der afholdes Summer Science Camp. Som noget helt nyt i år er Videnskabsklubben samarbejdspartner. Foreningen er et fritidstilbud til naturvidenskabsinteresserede børn og unge og derfor en ideel partner for Summer Science Camp.

Summer Science Camp er målrettet nysgerrige børn og unge fra 7.-10. klasse, som søger faglige udfordringer og fællesskaber.

I løbet af Summer Science Campens 5 dage kan deltagerne prøve kræfter med et væld af forskellige spændende workshops med udgangspunkt i naturvidenskab og teknologi, mens aftenerne byder på hygge og sociale aktiviteter, såsom film, svømmehal, badminton, spil og lege.

Vi bliver ofte kontaktet af forældre til videbegærlige børn og unge, som savner fællesskaber uden for skolen, og som kan synes, at sommerferien er lang. Derfor har vi valgt at gå med i et samarbejde om dette fine initiativ, siger direktør i Videnskabsklubben Rikke Schmidt Kjærgaard.

Samarbejde skal skabe mere synlighed
Det er første gang, at Insero Horsens samarbejder med Videnskabsklubben om Summer Science Camp. For Insero Horsens handler samarbejdet med Videnskabsklubben først og fremmest om at gøre endnu flere opmærksomme på muligheden.

Det er min oplevelse, at rigtig mange unge er nysgerrige og vilde med at undersøge verden, når de får rammerne og muligheden for det, men vi har stadig et arbejde foran os i forhold til at fortælle, at Summer Science Camp er en rigtig god mulighed for netop det. Derfor er jeg meget glad for, at Videnskabsklubben og Insero Horsens indgår et samarbejde, så vi kan nå endnu bredere ud, fortæller Katrine Læssøe Mikkelsen, der er ansvarlig for Insero Horsens’ uddannelsesaktiviteter.

Cybersikkerhed, robotprogrammering og bæredygtigt tøj
Det er engagerede og dygtige naturvidenskabsformidlere, der står for de mange forskelligartede workshops på Summer Science Camp, mens unge assistenter er med til at sørge for, at campen i øvrigt bliver en god oplevelse for alle.

Der bliver lagt et nyt program for Summer Science Camp hvert år, men tidligere camps har for eksempel budt på:

• Workshop om cybersikkerhed, hvor deltagerne blandt andet skulle lære at finde sårbarheder i IT-systemer.
• Robot-workshop, hvor deltagerne skulle programmere en selvkørende robotarm og en robot, der kunne genkende ansigter og udtrykke følelser med øjnene.
• En workshop med fokus på bæredygtigt tøj, hvor de unge fik mulighed for at sy deres gamle tøj om eller sy nyt tøj ud af genbrugstøj.

Det kræver ikke særlige faglige forudsætninger at deltage i Summer Science Camp udover lysten til at lære nyt.

Søg midler

Sådan får dit projekt støtte...

Se udvalgte cases her

Se alle cases
24.01.2024
Skoleskak skal begejstre elever for matematik i Horsens og Hedensted

I en tid, hvor traditionelle metoder i matematikundervisningen kan opleves som udfordrende for mange elever, er det svært at fastholde eleverne og øge deres begejstring for matematik. I 2024 støtter Insero seks besøg med skoleskak til Horsens og Hedensted Kommuner for at komme med et konkret indspark til en anderledes matematikundervisning. Men hvad er det ved skoleskak, der gør matematik så levende og interessant?

16.01.2024
Bevillinger i fjerde kvartal af 2023: 18 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.7 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 18 forskellige projekter har fået tildelt midler i fjerde kvartal, hvor 0.7 mio. kroner er blevet uddelt.

02.11.2023
Nyt projekt skal få flere unge til at vælge kreativ uddannelse i Horsens

Billedskolen Horsens har igangsat et nyt projekt, der skal øge elevtilgangen og løfte fællesskabet på den kreative uddannelse Visuelt Gymnasium i Horsens. Insero Horsens støtter med 175.000 kroner og lokale erhvervsledere bakker op om projektet.