Forside / Nyheder / Skoleskak skal begejstre elever for matematik i Horsens og Hedensted

24.01.2024

Skoleskak skal begejstre elever for matematik i Horsens og Hedensted

I en tid, hvor traditionelle metoder i matematikundervisningen kan opleves som udfordrende for mange elever, er det svært at fastholde eleverne og øge deres begejstring for matematik. I 2024 støtter Insero seks besøg med skoleskak til Horsens og Hedensted Kommuner for at komme med et konkret indspark til en anderledes matematikundervisning. Men hvad er det ved skoleskak, der gør matematik så levende og interessant?

Dansk Skoleskaks SKAK+MAT®-program er testet af TrygFondens BørneforskningsCenter der fandt, at ikke mindst de elever, som nogle gange ”slår sig” på almindelig matematikundervisning og de, der keder sig i skolen, kan genfinde lysten til matematik. Gennem skoleskak styrkes elevernes evne til problemløsning, mønstergenkendelse og talbehandling på en måde, der motiverer og engagerer. Helt konkret kan skoleskak bruges til bl.a. at forstå geometri, procentregning og funktioner på en legende måde.

Insero støttede i 2023 tre SKAK+MAT® skolebesøg i Horsens og Hedensted Kommuner, hvor lokale lærere fik lejlighed til at overvære et praksisnært indspark i matematikundervisningen. Flere af skolerne har siden valgt at satse på skoleskak som et fast indslag i skolehverdagen.
I 2024 udvider Insero deres støtte med yderligere seks SKAK+MAT® skolebesøg, der skal engagere lokale skoler i systematisk skoleskak.

Hos Insero er vi glade for at støtte en undervisningsmetode, der ikke blot virker, men også giver dybere mening. Det er interessant, hvordan man gennem utraditionel undervisning kan styrke interessen for matematik. Skoleskak er ikke kun et spil på brættet – det er et strategisk redskab, der former elevernes forståelse af matematik og giver dem en meningsfuld tilgang til læring. Det bliver spændende at følge udviklingen i matematikundervisningen,” siger Erik Borum, administrerende direktør i Insero.

Bodil Christoffersen, matematikvejleder på Juelsminde Skole, var en del af den første runde af skolebesøg og har gode ting at sige om skoleskak:

Som skolens matematikvejleder synes jeg, det var en stor gave at få besøg af Dansk Skoleskak. Læringskonsulenten var dygtig til at lære eleverne om skoleskak og mødte eleverne på en god måde. Skolen har valgt at uddanne to lærere indenfor skoleskak, og vi ser frem til at kunne benytte det som en del af undervisningen næste skoleår.”

Skolebesøg har til formål at give skolens ledere, lærere og pædagoger indsigt i skoleskakkens faglige og trivselsmæssige potentialer – så de har et godt grundlag at vurdere, om systematisk skoleskak skal indføres hos dem.
Med Inseros fortsatte støtte til SKAK+MAT-forløb® er der et ønske om, at skoler i Horsens og Hedensted Kommuner tager en aktiv beslutning om at lade skoleskak være en metode, der gør matematikundervisningen til en leg.

Søg midler

Har du et projekt, du drømmer om at føre ud i livet, så send os endelig en ansøgning.

Se vores seneste nyheder her

Se alle nyheder
01.07.2024
Bevillinger i andet kvartal af 2024: 20 institutioner og foreninger modtager opbakning for 1 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 20 forskellige projekter har fået tildelt midler i andet kvartal, hvor 1 mio. kroner er blevet uddelt.

16.04.2024
Bevillinger i første kvartal af 2024: 15 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.9 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 15 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal af 2024, hvor 0.9 mio. kroner er blevet uddelt.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.