Forside / Nyheder / Bevillinger i første kvartal af 2023: Flere skal få øjnene op for kreativ gymnasieordning

04.04.2023

Bevillinger i første kvartal af 2023: Flere skal få øjnene op for kreativ gymnasieordning

Året er skudt i gang med bevillinger til uddannelse, kultur og sport og hele 28 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal. Lidt over 2 mio. kroner er blevet uddelt til bl.a. Visuelt Gymnasium, en gymnasieordning for spirende, kreative talenter. Læs mere herunder og find den fulde liste af bevillinger i bunden.

Mange kender Team Danmark, som kombinerer eliteidræt med gymnasiet, men alt for få kender Visuelt Gymnasium, som er for de talentfulde, kreative elever, der vil dygtiggøre sig inden for design, arkitektur, tegning og kunst. Nu skal et nyt treårigt projekt øge synligheden for gymnasieordningen, der er den eneste af sin slags i Danmark.

Det er Billedskolen Horsens, der står bag Visuelt Gymnasium og driver undervisningen for den særlige ordning, der tilbydes på både Horsens Gymnasium & HF samt Learnmark Horsens. Som elev på Visuelt Gymnasium kan man kombinere sin ungdomsuddannelse med kreativ visuel undervisning på Billedskolen. Undervisningen foregår to morgener ugentligt samt flere weekender i løbet af et skoleår.

Elevernes kompetencer styrkes bl.a. inden for idégenerering, produktudvikling, design og visuel formidling, og der er fokus på at udvikle netop de kreative og innovative kompetencer, som er relevante for nutidens og fremtidens arbejdsmarked. Men flere skal kende til Visuelt Gymnasium. Derfor skal et nyt tre-årigt projekt øge synligheden og dermed få flere unge talenter til at vælge en kreativ og visuel uddannelse.

Insero Horsens støtter projektet, fordi Visuelt Gymnasium er et talentmiljø, der understøtter vores ambition om at styrke kompetenceudviklingen i vores lokalområde.

Skal dit projekt også have støtte?
Vi anbefaler alle, som har projekter, der bidrager til at skabe vækst og udvikling i vores lokalområde, at søge midler hos os. Interesserede kan tage direkte kontakt enten på telefon eller mail.

Søg midler

Insero Horsens har fire årlige ansøgningsfrister og den næste er 1. juni 2023.

Se vores seneste nyheder her

Se alle nyheder
01.07.2024
Bevillinger i andet kvartal af 2024: 20 institutioner og foreninger modtager opbakning for 1 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 20 forskellige projekter har fået tildelt midler i andet kvartal, hvor 1 mio. kroner er blevet uddelt.

23.04.2024
Insero Horsens sikrer historisk højt driftsresultat

Med offentliggørelsen af årsrapporten for 2023 præsenterer Insero Horsens et overskud på 41 mio. kr. før bevillinger og et positivt driftsresultat før finansielle poster på 18 mio. kr. Dette markerer det bedste driftsresultat i foreningens historie.

16.04.2024
Bevillinger i første kvartal af 2024: 15 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.9 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 15 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal af 2024, hvor 0.9 mio. kroner er blevet uddelt.