Forside / Nyheder / Bevillinger i første kvartal af 2023: Flere skal få øjnene op for kreativ gymnasieordning

04.04.2023

Bevillinger i første kvartal af 2023: Flere skal få øjnene op for kreativ gymnasieordning

Året er skudt i gang med bevillinger til uddannelse, kultur og sport og hele 28 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal. Lidt over 2 mio. kroner er blevet uddelt til bl.a. Visuelt Gymnasium, en gymnasieordning for spirende, kreative talenter. Læs mere herunder og find den fulde liste af bevillinger i bunden.

Mange kender Team Danmark, som kombinerer eliteidræt med gymnasiet, men alt for få kender Visuelt Gymnasium, som er for de talentfulde, kreative elever, der vil dygtiggøre sig inden for design, arkitektur, tegning og kunst. Nu skal et nyt treårigt projekt øge synligheden for gymnasieordningen, der er den eneste af sin slags i Danmark.

Det er Billedskolen Horsens, der står bag Visuelt Gymnasium og driver undervisningen for den særlige ordning, der tilbydes på både Horsens Gymnasium & HF samt Learnmark Horsens. Som elev på Visuelt Gymnasium kan man kombinere sin ungdomsuddannelse med kreativ visuel undervisning på Billedskolen. Undervisningen foregår to morgener ugentligt samt flere weekender i løbet af et skoleår.

Elevernes kompetencer styrkes bl.a. inden for idégenerering, produktudvikling, design og visuel formidling, og der er fokus på at udvikle netop de kreative og innovative kompetencer, som er relevante for nutidens og fremtidens arbejdsmarked. Men flere skal kende til Visuelt Gymnasium. Derfor skal et nyt tre-årigt projekt øge synligheden og dermed få flere unge talenter til at vælge en kreativ og visuel uddannelse.

Insero Horsens støtter projektet, fordi Visuelt Gymnasium er et talentmiljø, der understøtter vores ambition om at styrke kompetenceudviklingen i vores lokalområde.

Skal dit projekt også have støtte?
Vi anbefaler alle, som har projekter, der bidrager til at skabe vækst og udvikling i vores lokalområde, at søge midler hos os. Interesserede kan tage direkte kontakt enten på telefon eller mail.

Søg midler

Insero Horsens har fire årlige ansøgningsfrister og den næste er 1. juni 2023.

Se vores seneste nyheder her

Se alle nyheder
18.03.2024
Insero søger ny Finance Director

Har du en solid økonomisk baggrund? Og er du klar til at stå i spidsen for økonomifunktionen i en virksomhed med bæredygtig udvikling og vækst i lokalområdet på dagsordenen? Så har du nu mulighed for at blive Inseros nye Finance Director.

04.03.2024
Danmarks bedste juniorer dyster i Juelsminde

Juelsminde Sejlklub er til september vært for Dansk Sejlunions Ungdoms DM, hvor mere end 200 unge sejlere er med til at sætte Juelsminde på søkortet.

23.02.2024
Insero udnævner Erik Borum til ny adm. direktør.

Efter endnu et år med solide resultater er økonomidirektør Erik Borum udpeget som ny adm. direktør for Insero Horsens. Erik Borum, der bl.a. har stået for at vækste og stabilisere foreningens økonomi, overtager dermed ansvaret for Insero Horsens samlede opgave. En opgave han selv kalder et ønskejob. Erik Borum tager officielt over den 26. februar 2024