Forside / Nyheder / Bevillinger i tredje kvartal af 2023: Ni institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.5 mio. kr.

26.09.2023

Bevillinger i tredje kvartal af 2023: Ni institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.5 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - ni forskellige projekter har fået tildelt midler i tredje kvartal, hvor 0.5 mio. kroner er blevet uddelt.

Læs mere om to af projekterne og den fulde liste af bevillinger her…

Restaurant på taget skal være nyt samlingspunkt

Nye boformer og fællesskaber, der kan samle generationerne, skal skabe meningsfulde forbindelser mellem mennesker.

Og et helt nyt projekt med fokus på fællesskab, grøntsagsdyrkning og en restaurant på toppen af en af boligblokkene i Axelborg i Horsens begynder at tage form. AxelGro-projektet skal være et samlingspunkt og fællesskabende for både beboere i Axelborg men også gæster fra resten af egnen.

AxelGro er ét af de første konkrete resultater af Landsbyggefondens idékonkurrence Neighbourhoods for Generations, hvor idéerne fra konkurrencen skal inspirere til, hvordan man kan leve sammen på tværs af generationer nu og i fremtiden.

AxelGro er en sag – et fællesskab med et formål som giver fuldstændig mening og som gør mig stolt af mit arbejde som direktør i en almen boligforening. Lad os vende tingene om og se på fremtidens muligheder og ikke dens problemer – fremtiden kommer uanset hvad, og vi kan med AxelGro vende udfordringer til potentiale, siger Steffen Møller Borgbjerg, direktør i Albo.

Til pop up-eventen blev hele idéen testet af – lige fra høst af ingredienser til middagen, til tilberedning og servering i en midlertidig restaurant. TV Syd kiggede forbi til eventen: Nyheder 6. sep. 2023 | TV SYD, – se med fra 16:20.

Insero Horsens støttede pop up-eventen, der skulle teste konceptet af.

Robotteknologi, innovationsudfordring og naturfag i en fælles læringsoplevelse

’BioTek – Hedensted’ skal give Hedensted kommunes skoler et kompetenceløft og en bedre mulighed for at arbejde inden for teknologiforståelse, designprocesser og naturfaglige undersøgelser, hvor eleverne får en spændende læringsoplevelse, som kan øge interesse og kompetencer.

Projektet er målrettet alle kommunens 5. klasser og indeholder tre typer forløb: Robotteknologi, innovationsudfordring og naturfag i skolen, hvor eleverne i løbet af projektet blandt andet skal redesigne, undersøge, udforske, bygge, kode og lave hypoteser.

Når eleverne har arbejdet med delelementerne, mødes klasserne på tværs af skoler og fremviser deres løsninger for hinanden og et dommerpanel.

BioTek – Hedensted er et innovativt projekt, der understøtter undervisningen på tværs af skolerne og bringer teknologi som LEGO Spike Prime ind i naturfagsundervisningen. Eleverne engageres aktivt i teknologi og naturfag med fokus på praksisfaglighed. Dette initiativ fremmer ikke kun deres læring, men styrker også deres evne til at tænke innovativt og bæredygtigt, herunder en forståelse for biodiversitet og dyr og planters levevilkår.

Fondsmidlerne fra Insero Horsens er en afgørende faktor for at opnå projektets mål ved at give den nødvendige økonomiske støtte til at implementere og opretholde BioTek – Hedensted-initiativet og dets aktiviteter på tværs af skolerne, siger Finn Nørgaard, pædagogisk IT-konsulent ved Center for Pædagogisk Udvikling.

Skolerne modtager alle LEGO Spike Prime-robotter og materialer til at lave de forskellige naturfaglige undersøgelser. Projektet er blevet en realitet med støtte fra Insero Horsens på 200.000 kroner.

Søg midler

Vi anbefaler alle, som har projekter, der bidrager til at skabe vækst og udvikling i vores lokalområde, at søge midler hos os. Insero Horsens har fire årlige ansøgningsfrister, og den næste er 1. december 2023.

Se vores seneste nyheder her

Se alle nyheder
01.07.2024
Bevillinger i andet kvartal af 2024: 20 institutioner og foreninger modtager opbakning for 1 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 20 forskellige projekter har fået tildelt midler i andet kvartal, hvor 1 mio. kroner er blevet uddelt.

23.04.2024
Insero Horsens sikrer historisk højt driftsresultat

Med offentliggørelsen af årsrapporten for 2023 præsenterer Insero Horsens et overskud på 41 mio. kr. før bevillinger og et positivt driftsresultat før finansielle poster på 18 mio. kr. Dette markerer det bedste driftsresultat i foreningens historie.

16.04.2024
Bevillinger i første kvartal af 2024: 15 institutioner og foreninger modtager opbakning for 0.9 mio. kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - 15 forskellige projekter har fået tildelt midler i første kvartal af 2024, hvor 0.9 mio. kroner er blevet uddelt.