Forside / Nyheder / Rekordmange naturfagslærere deltog i Inseros årlige konference ‘Naturfagene Ud af Boksen’

10.09.2024

Rekordmange naturfagslærere deltog i Inseros årlige konference ‘Naturfagene Ud af Boksen’

170 naturfagslærere og -vejledere samlet til en dag fyldt med ny viden og inspiration.

Tirsdag den 10. september dannede Insero endnu en gang ramme om den årlige konference ‘Naturfagene Ud af Boksen’, hvor naturfagslærere og -vejledere fra hele landet mødtes for at dele erfaringer og hente ny inspiration til undervisningen. I år med 170 deltagere, heraf en rekordtilslutning på 120 fra Inseros lokalområde.

Med over 25 lærerige workshops og spændende oplæg, blev der dykket ned i emner som fagsprog gennem botanisk tegning, uglegylp, superheltefysik, AI i undervisningen og meget mere. Disse workshops gav deltagerne mulighed for at få hands-on erfaringer og opdateret viden, som de kan bruge i undervisningen.

To keynotes satte yderligere fokus på fremtidens læring: Professor Anders Søgaard fra Københavns Universitet holdt et inspirerende oplæg om generativ kunstig intelligens, mens biolog Anders Kofoed fascinerede med sin indsigt i dyreverdenens kommunikation, og hvad vi som mennesker kan lære af den.

”Vi har et klart mål om at fremme interessen for naturfag og teknologi i vores lokalområde og en af de måder vi gør det på er ved at afholde ’Naturfagene Ud af Boksen’. Vi er rigtig glade for og stolte over, at så mange lokale lærere bakker op om konferencen – og i år med en rekordhøj deltagelse. Det understreger, at konferencen er et vigtigt samlingspunkt, hvor lærere henter ny inspiration til den naturfaglige undervisning samt får skabt nye kontakter,” siger Erik Borum, administrerende direktør i Insero.

En årlig inspirationskilde
Siden Insero lancerede ‘Naturfagene Ud af Boksen’ i 2008, har konferencen hvert år været et samlingspunkt for naturfagslærere, der søger ny viden og inspiration. For mange deltagere er konferencen blevet en fast tradition og en essentiel del af planlægningen af det kommende skoleår. Flere af deltagerne har været med helt fra starten og værdsætter den hands-on tilgang, som konferencen tilbyder.

”Det er fjerde gang, jeg deltager på ’Naturfagene Ud af Boksen’. Det er et fantastisk sted at hente inspiration til nye undervisningsmetoder og få ny viden, som jeg kan anvende direkte i min undervisning. Der er altid både interessante oplæg og spændende workshops, der gør, at jeg går hjem med ny energi til undervisningen,” siger Dion Singh-Bøge, naturfagslærer på Juelsminde Skole.

Om ’Naturfagene Ud af Boksen’-konferencen
Insero har siden 2008 arbejdet målrettet på at styrke interessen for naturvidenskab og teknologi blandt børn og unge i lokalområdet. ‘Naturfagene Ud af Boksen’ er blot én af de mange initiativer, der understøtter denne ambition.
Konferencen er åben for alle interesserede fra hele landet, og mange vender år efter år tilbage for at deltage i den faglige og kollegiale sparring, som konferencen byder på. For mange skoler i området er konferencen blevet en årlig inspirationskilde, der bidrager til udviklingen af naturfagsundervisningen.

Læs mere om konferencen her.

Uddannelse

Bliv klogere på vores forskellige uddannelsestilbud.

Se vores seneste nyheder her

Se alle nyheder
04.10.2024
Bevillinger i tredje kvartal af 2024: Otte institutioner og foreninger modtager opbakning for 400.000 kr.

En række lokale aktører har det seneste kvartal modtaget bevilling til spændende projekter, der bidrager til at gøre vores lokalområde endnu mere attraktivt - Otte forskellige projekter har fået tildelt midler i tredje kvartal, hvor 400.000 kroner er blevet uddelt.

17.09.2024
Nyt sundheds- og sportslaboratorium gør naturvidenskab håndgribeligt

Eleverne på Learnmark Gymnasium HTX kan nu bruge professionelt videnskabeligt idrætsudstyr i undervisningen. Et nyt sundheds- og sportslaboratorium er netop blevet indviet.

09.08.2024
Faglige fællesskaber, nye venskaber og plads til fordybelse på Inseros Summer Science Camp

Inseros Summer Science Camp er netop afsluttet, og endnu engang har 64 nysgerrige unge i 7. til 10. klasse deltaget i en camp fyldt med spændende science-aktiviteter, hygge og leg.